Filmkafé Bagdad
presenteert:
Rose

Vrijdag 26 januari 2024, 20.30
Us Doarpshûs – Wergea
Entree € 7.50
(incl. kopje koffie/thee)

Vijftiger Inger kan precies zeggen wanneer ze schizofreen werd. Ze was 18 toen haar grote liefde Jacques, een oudere, getrouwde Fransman, haar dumpte en zodoende de stemmen in haar hoofd wekte. ‘Hij was wel heel goed in bed’, vertelt Inger plompverloren aan het geïnteresseerde zoontje van medereizigers, in de touringcar van Jutland naar Parijs. En tegen de moeder van het kind zegt ze: ‘Ik kan je wel wurgen.’

In het tragikomische Deense drama Rose heeft Inger (Sofie Gråbøl) zelf het initiatief genomen voor haar geregeld ongemakkelijke vakantietrip. Haar zus Ellen (Lene Maria Christensen) en dier sympathieke echtgenoot Vagn (Anders W. Berthelsen) gaan mee als begeleiding, het potje valium is altijd binnen handbereik. Het Normandische D-Day-museum staat op het programma, maar voor Inger dient de vakantie vooral om nog één keer haar tijd met Jacques onder ogen te zien.

Bekroond met publieksprijzen op filmfestivals in Leiden en Leeuwarden.