Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kofje mei in Ferhaal: fotografe Heleen Haijtema

7 december 2023 10:00 - 11:30

En alwer ha we in bysûndere gast. Dit is de earste Nederlânsktalige lêzing, fandêr dat ûndersteand ferhaal net yn it Frysk is.

Fotograaf en kunstenaar Heleen Haijtema (1980) is geboren en getogen op de Hilleburen. Hier woonde ze tot ze uit huis ging. Na een aantal jaren in Antwerpen en Leeuwarden gewoond te hebben is ze vier jaar geleden neergestreken in Tynaarlo (Drenthe). Ze werkt en leeft daar op een eigenhandig verbouwde boerderij, net buiten het dorp.

Heleen volgde na het propedeusejaar op Academie Minerva in Groningen, film en videokunst aan de Academie van Antwerpen. Ze werkte daarna een vijftal jaar voor het Noordelijk Film Festival en het Filmhuis in Leeuwarden. Sinds 2013 werkt ze volledig zelfstandig als fotograaf, autonoom, maar ook in opdracht van verschillende kunstinstellingen zoals LF2018, Keramiek Museum Princessehof en Keunstwurk. Ze exposeerde onder andere bij Fotomuseum Den Haag, Atelier K84, WEP en Explore the North.

Haar laatste kunstproject genaamd ‘Nachtschade’ heeft ze de afgelopen Museumnacht (eind september) in het Fries Museum tentoongesteld. Het is een multi mediaal project bestaande uit foto’s, dia’s, video, droogbloemen en cyanotype waarbij planten uit de nachtschadefamilie de hoofdrol spelen.

Har libbensferhaal wurdt fansels ûndersteund mei prachtige bylden, foto’s en anekdoates.

Foar elkenien dy’t tongersdeitemoarn frij hat.
2 novimber 10.00 oere
Tagong fergees
Kofje en tee: €1,-

Graach oant sjen,
Isabel Hoogwater, Rommy van Lingen, Grieteke van der Vlugt

 

Gegevens

Datum:
7 december 2023
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorieën:
, , ,