Filmkafé Bagdad presenteert:
Triangle of Sadness

Vrijdag 29 september 20.30
Us Doarpshûs – Wergea
Entree € 7.50
(incl. kopje koffie/thee)

 

 

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

 

De film won de Gouden Palm tijdens het Cannes Film Festival 2022 en geeft een geslaagde, kritische en absurdistische blik op het grote geld en de ongelijkheid in de wereld. In Cannes, waar de jachten van de superrijken liggen, werd door het publiek smakelijk gelachen om de film maar stuurt zijn publiek wel met een boodschap naar huis. Eén om over na te denken.