Filmkafé Bagdad presenteert:
E
l Buen Patrón

Vrijdag 17 febr. 20.30
Us Doarpshûs – Wergea
Entree € 7.50
(incl. kopje koffie/thee)

 

 

Veelgeprezen tragikomedie over een fabriekseigenaar die – in de jacht op een zakelijke onderscheiding – koortsachtig probeert alle problemen met zijn werknemers op te lossen.

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire.

Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.Hoofdrolspeler Javier Bardem is in grootse vorm als de charmante schurk Blanco, en de film – die kluchtig begint, maar steeds venijniger wordt – was in 2022 de grote winnaar bij de Goya’s (de Spaanse Oscars) waar de film zes van de maar liefst twintig nominaties verzilverde.