We zijn al een tijdje los zijn met de nieuwe opzet van Us Doarpshûs en nu we gelukkig de ergste ellende met de pandemie achter de rug hebben, kunnen we stellen dat het drukker en gezelliger is geworden in het doarpshûs en de húskeamer.

Het was wel even wennen voor de Wergeasters dat er overdag de mogelijkheid is om even bakje koffie te doen of een biljartpartijtje te spelen.  Sinds een tijdje is er de vrijdagmiddag bijgekomen, dat blijkt ook in goed aan te slaan. In het  afgelopen jaar zijn er vele (nieuwe) activiteiten ontstaan; breien ( kletsen) op de dinsdagmiddag, kerststukjes maken, koffie met een verhaal met bekende Wergeasters in de hoofdrol, Repair Café, improvisatie theater les, tweewekelijks Soos en Meer, elke dinsdag middag Amaryllis dorpenteam Zuid en Sake voor alle digitale vraagstukken.

Ook de avonden en weekenden worden steeds drukker, mede door de verandering van ons dorpscafé zijn een aantal verenigingen verhuisd naar Us Doarpshûs. Dinsdagavond zijn de Biljartclub Castelein, Popkoar Wergea en de dartclubs volop aanwezig. Je zou verwachten dat het dan te druk wordt, maar het is er elke keer bere-gezellig en ze houden goed rekening met elkaar.

We hebben meerdere muzieklessen voor jong en oud, filmkafé, bigband en vele vergaderingen. De Nifelsouder is weer los met de knutsel lessen voor de kinderen. Ongelofelijk wat daar gepresteerd wordt, meer dan 50 kinderen en vele vrijwilligers zijn hier de winter periode druk mee.

Intussen zijn er twee nieuwe werkgroepen ontstaan die met regelmaat graag muziek concerten willen verzorgen, zie hiervoor de publiciteit in de Havensbank.  En kijk op onze website,  www.doarpshuswergea.nl alles wat je wilt weten staat er op. De agenda altijd up to date.

We zijn heel blij dat de vrijwilligers gekozen hebben voor deze vorm van beheer, met elkaar en voor elkaar. Elke gebruiker zorgt dat de ruimtes (en koelkasten) er weer net zo uit zien als toen ze er in kwamen. Geweldig! En voor de grondiger schoonmaak werk  is Luisa er elke week. Fantastisch!

Voor de langere termijn moet er wel wat aan het gebouw gebeuren. Ook wij hebben last van de gestegen energie prijzen en het gebouw is niet echt duurzaam. Je kan beter zeggen, helemaal niet duurzaam. Samen met Doarpswurk bekijken we of het mogelijk is om subsidies te krijgen, zodat we hopelijk ergens in 2023 kunnen beginnen met wat verbouwingen en aanpassingen.

Meer weten, kom langs op de húskeamer momenten en bij de activiteiten. Us Doarpshûs is van jullie. !!!!