Us Doarpshûs, Nieuwe Weg 4, Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

Frankrijk, 1940. Terwijl Lucile Angelier wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder woont. Niet alleen Parijzenaren trekken naar dit deel van het platteland, ook een regiment Duitsers eist onderdak op in het plaatsje. Luzile probeert Bruno van Falk, de knappe verfijnde officier die bij hen intrekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog.

Ook het verhaal achter de Franse roman Suite Française van Irène Némirovsky is even tragisch als bijzonder. Némirovsky werd in 1942 naar Auswitch gedeporteerd en overleed een maand later op slechts negenendertigjarige leeftijd. Da handgeschreven manuscripten bleven in het bezit van haar dochter, die vermoedde dat het haar moeders memoires waren en ze jarenlang niet durfde te lezen uit angst voor pijnlijke herinneringen.

Volgende voorstellingen: 30 september, 11 november.