Start van een nieuw seizoen en Húskeamer.

Afgelopen weken hebben vrijwilligers knetterhard gewerkt om het doarpshûs een andere uitstraling te geven. Zowel de inrichting en de zorg voor het uitvoeren van activiteiten.

De bar is eruit gesloopt, voor sommigen even wennen, maar wat een ruimte is er ontstaan. Het plaatsen van het biljart, het ophangen van de schilderijen van Wergea geschilderd door Frans Eigersma, schitterende boekenkasten  gevuld met boeken, lekkere banken, heerlijk stoelen, hoge en lage tafels, lampenkappen, alles gekregen van de Wergeasters, het is een pracht geworden. De gehele inrichting is tot een reuze gezellige húskeamer getransformeerd. De tuin is opgeknapt en het oranjefonds heeft een bedrag gedoneerd voor de aanschaf van een picknicktafel, waar direct gebruik van is gemaakt want het was een heerlijke warme zonnige dag in september.

Dit hebben we met een groot aantal dorpsbewoners gevierd. Wethouder Hein Kuiken [zie foto, red.] en Lydia van Santen, voorzitter van het bestuur, hebben gespeecht en daarmee hebben we met elkaar Us Doarpshûs heropend.  Met dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt en in het bijzonder Haayo Greydanus, Frans Slaterus en Rimmy Tijsma die het bestuur in dit hele proces heeft ondersteund in alles! Hartelijk dank daarvoor. Fantastisch we hadden het niet zonder hen kunnen doen!

Praktisch alle avonden zijn gevuld met activiteiten. Twee dagdelen in de week is het doarpshûs overdag open met de húskeamer. Het mooiste is natuurlijk dat op meerdere dagen de húskeamer open zal zijn, dit kan als er meer gastvrouwen/heren zijn die een middag of een ochtend willen draaien.

De piano die jaren in het hok heeft gestaan, en in het hok jaarlijks werd gestemd, staat nu in de húskeamer, tijdens de feestelijke opening hebben Hayte Haytema en Reinout Weima , ons verblijd met hun pianospel.

Het biljart was ook geopend en daar werd met alle plezier gebruik van gemaakt!

Wat een gezellige middag en dank voor de mooie planten en bloemen.  Het doarpshûs is van ons allemaal en we zien u graag!

tekst: Marjan Houkes